Bygge Trehytte (tegninger)

30 000 kr per m2, mens et tilbygg nok blir dyrere. Om tilbygget er på under 50 m2, får dere svar i løpet av tre uker. På større prosjekter får dere svar i løpet av 12 uker. Det gir god støtte for vinduene, som gjerne er ganske tunge.Det meste av trevirket bør kappes til på bakkenivå. Dette er gjerne arkitekten, men kan også være en entreprenør eller byggeleder. Men trenger du en sykkelbod eller et redskapsskjul, er det bare å gå i gang. Skal trappen fungere etter hensikten, må den være god å gå i og fornuftig dimensjonert. Derfor kan det være smart å møte to-tre før du bestemmer deg, slik at du velger en du er på bølgelengde med. Det avhenger litt av hvilke overflatevarianter man velger. Jeg har desverre ingen bilder fra når jeg gjorde dette, men kan fortelle at tykt vannavisende stoff er litt tungt å jobbe med, så smør deg med tålmodighet. Vi overtok mitt gamle barndomshjem fra 60-tallet, men trengte mer plass før vi flyttet inn.

Byggefirma R. Larsen As

Bygge Trehytte (tegninger) stresse, siden vi hadde

Kari Eikas barndomshjem var nøkternt, og de trengte mer plass i huset. Hytta står praktisk talt på tomtegrensa, men formaliteter med naboen var ikke nødvendig, siden begge med unger var involvert i prosjektet. TILBYGG UNDER 50 M2: Her må du søke om byggetillatelse, men kan stå som ansvarlig søker selv (men arkitekten eller byggentreprenøren kan også gjøre det for deg). Vi prøvde å feste på en planke så vi skulle få noe å støtte saga mot, men det bare sklei og ble bare tull. Vi hadde god tid og slapp å stresse, siden vi hadde et år på oss før vi skulle overta huset. TILBYGG UNDER 15 m2: De nye byggereglene fra 1. juli i år sier at du kan oppføre tilbygg på inntil 15 m2 uten å søke. PÅBYGG: En utvidelse av huset uten at grunnflaten blir økt – for eksempel ved at du bygger på en etasje til. Vi måtte for eksempel sende en endringsmelding til kommunen for å plassere en terrassedør annerledes enn vi egentlig hadde tenkt, sier Kari Eika. I tillegg må du følge regler som at du ikke kan bygge nærmere enn fire meter fra naboens tomt.

Hvis alt går etter planen, må du regne med i hvert fall 9-10 måneder før tilbygget er beboelig.

Noen ganger vil arkitekten følge opp på arbeidsplassen, særlig om det skulle vise seg at kartet ikke stemmer med terrenget, og planene må forandres på. Det er en lang prosess fra det første møtet med arkitekten til tilbygget står klart. Hvor lang tid tar hele prosessen med å sette opp tilbygg til huset? Selve anbudsperioden tar ofte en måned eller to. Dette er greit å gjøre før du tar det første møtet med arkitekten, slik at du finner ut om du i det hele tatt kan bygge ut. Ofte skal du jo også gjøre noe med det opprinnelige huset. Noen ganger skal man faktisk gjøre minst mulig, mener arkitekten. Det beste av alt er at det ble utrolig mye lysere i gangen! Det mørke tomrommet under trappen forsvant, og selv om det høres merkelig ut så føles hallen faktisk enda større ut. Hvis alt går etter planen, må du regne med i hvert fall 9-10 måneder før tilbygget er beboelig. Det andre tilbygget ble tilknyttet husets inngangsparti.

  • Hva er dine beste tips til andre som skal i gang med tilbygg
  • Trinn oppå vangene
  • Det er blitt et godt prosjekt med mange gode kvaliteter, mener Tore Dahl
  • Fleksibel levegg bremser den kalde vinden på terrassen
  • Store verk, prøve å gjennomføre på bakken, har reddet anlegget fra høy belastning

Hva er dine beste tips til andre som skal i gang med tilbygg? Deretter setter arkitekten i gang med et skisseprosjekt, som de viser deg i et arbeidsmøte ca. 3 Etter det første møtet, der dere har med deres ønsker og behov, gjennomføres en befaring på tomta og i huset sammen med arkitekten. Fjern forsiktig rack, måle avstanden mellom stedet der neglene var. Selve huset var nøkternt, og vi hadde behov for større kjøkken, entré og et ekstra bad, forteller Kari Eika fra Jar i Bærum. Selve byggeprosessen gikk fint. Elektrisk stikksag kan gi ujevn kant om man ikke er særskilt dyktig og har et meget fint sagblad. Har du akkurat flyttet til et nytt hus, er det smart å bo seg inn i en periode, slik at du virkelig får behovstestet om du har nok plass eller ikke. Du får da som utgangspunkt en god overflatefinish både på dører og skrog, moderne dørhengsler, og mulighet for å bruke IKEAs standard kurvsystem.

Stammen på 75 cm bredde er beregnet for skyvedørsgarderober, og er ukurant med tanke på IKEAs standard bredde for hengslede dører. Et annet alternativ, som er en slags mellomløsning, er å benytte IKEAs PAX garderobeskap som utgangspunkt. Prismessig så vil dette normalt falle endel rimeligere enn å benytte møbelsnekker, og nødvendigvis ikke dyrere enn å bruke hobbyplater. Du kan enten bestille en møbelsnekker, eller benytte et spesialfirma som bygger skap på mål. For den som bygger nytt eller restaurerer et hus, er det derfor lurt å planlegge trappeløsningen tidlig i . Du kan også få et nytt utseende til kjøkkenet ved å skifte håndtak på kjøkkenskapene. Det var også der kjøkkenet lå, så det stemte best med våre behov. Kanskje du for eksempel vil legge nytt gulv der huset møter det nye tilbygget, og det glemmer mange å ta med i kostnadsberegningen, sier Mikael Øvergaard. Det er ofte overraskende dyrt å kjøpe et nytt bord.